Konyha tervezési tanácsok II.

Konyha tervezési cikkünk II. részéből most kiderül milyen egy jól átgondolt és egyedi konyha.

 

 

 

5. A munkafelület magassága

Ahhoz, hogy a mindennapokban kényelmesen tudjunk dolgozni, fontos oda figyelni a munkafelület magasságára. Figyeljük meg, mi a nekünk kényelmes magasság mosogatásnál, szeletelésnél és a főzésnél. Ez nem csak elsősorban komfortosabbá teszi a konyhai tevékenységeket, hanem hosszútávon védi a derekat és a gerincet a megterheléstől. Ha nem tudjuk megállapítani a megfelelő magasságot, akkor a könyöktől számítva lefelé mérjünk 15 cm-t.

 

 

6. Gépek típusai és elhelyezkedése

Rengeteg cég mutatja be évről-évre egyre fejlettebb háztartási gépeit. Ma már találkozhatunk több funkciós háztartási gépekkel, ami megkönnyíti a főzéssel töltött időt. Azonban a gépek típusain túl a gépek elhelyezkedésére is kell figyelnünk, mivel hosszútávon komfortot és idő megtakarítást biztosít. Példának okáért vegyünk egy sütőt amit tehetünk a munkapult alá, álló magas szekrénybe vagy akár bárhová máshova is elhelyezhetjük dizájnosan. Gondolja át Önnek mi a legmegfelelőbb elhelyezkedés és típus, amennyiben nem biztos a döntésben kérje értékesítőnk tanácsát.

 

 

7. Tárolás

Gondoljuk át mit szeretnénk a konyhában és azon kívül tárolni. Van-e kamránk vagy pincénk? Ennek megfelelően érdemes az elemeket összeválogatni. Manapság egyre több időt szeretünk  a konyhában tölteni, ezért minél több dolgot szeretnénk ott tárolni, mert a beszélgetés közepén nem szeretnénk távolra sétálni egy – egy hozzávalóért. Fontos azonban hogy e téren is megtaláljuk az egyensúlyt. A ritkán használt gépeket, eszközöket és alapanyagokat nem érdemes a konyhába zsúfolni, persze kisebb lakásoknál kamra hiányában elkerülhetetlen, viszont erre tökéletes megoldások lehetnek a magas álló szekrények vagy a sziget megoldások.

 

 

8. Tervezés

Miután alaposan átgondoltuk, hogy mit és hogyan szeretnénk a konyhánkba keressünk fel egy szakembert a konyha megtervezésére. Fontos megemlíteni, hogy a jól megtervezett konyha mindig egyedi igények és szokások alapján készül el. Költség hatékony megoldás lehet, ha saját magunk válogatjuk össze az elemeket és rendeljük meg, de ez nem jelent garanciát arra, hogy a konyhánk valóban minőségi alapanyagokból készül, időtálló lesz és valóban a szokásainknak is megfelel. Amennyiben szeretnénk ezeket az esetleges hibákat kiküszöbölni, az esetben érdemes egy konyhastúdiót felkeresni a tervezéssel. Manapság a konyhastúdiók tervezői díj ellenében jól áttekinthető konyhaterveket készítenek, így egy jó látvány képet és árajánlatot kaphatunk a konyhánkról.  Bizonyos konyhastúdiók a tanácsadásért és a látvány tervezésért nem kérnek külön díjat, hiszen a cél az, hogy a megfelelő konyhabútort biztosítsák ügyfeleik számára, amely gyakran több konzultációból is állhatnak. Hiszünk abban, hogy mindenki egyedi, mindenkinek megvannak az egyedi igényei és a mi dolgunk az, hogy hozzásegítsük ügyfeleinket a megfelelő konyha kiválasztásához és megtervezéséhez. Ezért nálunk a konzultáció és a 3D látványtervezés minden esetben ingyenes, így csak megrendelt konyhabútort kell megfizetni. Mi ezzel szeretnénk hozzá járulni az álomkonyhád sikeres megvalósításához.  Amennyiben tetszett az alábbi cikk és kíváncsi vagy arra, hogy milyen egy jól megtervezett minőségi konyha tulajdonosának lenni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és kezdjük el még ma a közös munkát!

 

 

 

Ha lemaradtál az ehhez kapcsolódó korábbi cikkünkről akkor kattints ide.

Leave A Comment