Ezekkel a tippekkel könnyebb megtervezni az új álomkonyhát!

Ismerkedjünk meg az új konyhánkkal

Töltsünk el egy kis időt az újonnan tervezett konyhánkban, és képzeljük el, hogy végezzük el a szokásos feladatainkat. Hova nyúlnánk általában a tisztítószerekért, edényekért, serpenyőkért vagy a kések után? Ezáltal könnyebb lesz eldönteni , hogy melyik elem hová kerüljön.

 

Kezdjük a gyakran használt eszközök  “kicsomagolásával”

Bármi, amit jóval a szem szintje felett tárolunk, az egy nehezen elérhető és ritkán használt terület. Ezért  fontos, hogy először a naponta használt eszközöket helyezzük el a könnyen hozzáférhető helyeken.

 

Rendezzük el a tárgyakat a felhasználás gyakorisága szerint

A fent leírt rendszerezési módszer a szekrények sorrendjét és típusát is befolyásolja.

 

Tartós élelmiszerek…

Rendezzük be a “kamránkat”. A DAN-nál különböző típusú kamra szekrények érhetőek el, amelyekben egyszerű a tárolás, a konzervek és a száraz ételek számára.  Emellett a fűszereket a főzőlap közelében lévő fűszer betétünkben is tárolhatjuk.

 

Ritkán használt tárgyak…

A nem mindennap használt tárgyainkat tárolhatjuk a hűtőszekrény vagy a sütő fölötti szekrényekben. A nehezebb tárgyakat és gépeket a padlóhoz közel érdemes tárolni, hogy hozzáférhetőbbek és biztonságosan kivehetőek legyenek.

 

Tányérok, csészék, poharak…

A naponta használt tányérokat, csészéket, poharakat és gabonatálakat a polcon vagy a faliszekrényekben érdemes elhelyezni. Mivel a poharakat gyakrabban használjuk, mint a tányérokat, ezért a mosogató közelében lévő szekrényben ajánlatos ezeket tárolni. Így gyorsabban és könnyebben elérhetőek.

 

Edények, serpenyők, tepsik…

Javasoljuk , hogy az edényeket és serpenyőket a fedelükkel a főzőlap közelében tároljuk. A sütő alatti fiókot használhatjuk olyan nagyobb tárgyakhoz is, amelyeket nem használunk minden nap, például sütőtepsikhez, serpenyőkhöz vagy tálakhoz.

 

Vegyi anyagok…

A vegyi anyagokat tároljuk nehezen elérhető helyeken. Ha kisgyermekek vannak a háztartásban, tartsunk minden tisztítószert, pl. magas Le Mans szekrényekben, a gyermek számára nem elérhető helyeken. Más esetben a mosogatószerek, a mosogató tabletták és a zsíroldók tárolhatók a mosogató alatt.

 

Kisgyermekek, mozgás korlátozottak…

Ha kisgyermekek vannak a háztartásban, bizonyosodjunk meg arról, hogy  az adott tárgyak – például műanyag poharak és tányérok – könnyen hozzáférhetőek, míg a törékenyebb tárgyak nehezebben elérhetők legyenek. Ha egy felnőttnek az otthonában kerekesszékre vagy járássegítőre van szüksége, győződjünk meg arról, hogy ergonómiailag elérheti a szükséges eszközöket. Erről érdemes értesíteni a konyha tervezőt.

 

Sikerült a rendszerezés?

 

Miután az elképzelt konyhát megfelelően berendeztük ellenőrizzük le, hogy valóban működőképes-e számunkra és a családunk számára.

Tényleg el lehet érni mindent, amire szükségünk van?

Elég nagy fiókot választottunk a konyhai gépeinkhez?

Minden kéznél van?

 

Ezek után jöhet a konyha megrendelése és a beköltözés.

 

 

 

 

 

Időpont foglalás tervezéshez!

 

 

 

Leave A Comment