Általános ápolási és karbantartási útmutató

Annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezze új Dan konyháját a következő utasításokat kell betartania.

 

Tisztítás

 

A teljes konyha tisztításához általában enyhe szappanos víz is elegendő.  Ne használjon savas vagy alkoholos vagy oldószeres tisztítószereket! Ne használjon súrolószert!  Bútorápoló termékek használatakor  mindig kövesse a használati útmutatót és az adagot! Mindig takarékosan használjon vizet vagy más tisztítószert. Törölje szárazra!  Különösen tömörfa lapok esetén, hiszen a víz behatolhat a pórusokon keresztül, és a fa duzzadásához vagy elszíneződéséhez vezethet. Ezért a vizet vagy tisztítószert mindig egy tisztítókendőre öntse, és ne permetezzen közvetlenül a felületre! Néhány bútorápoló termék viaszokat és más összetevőket tartalmazhat, amelyek helytelen használat esetén réteget képeznek, amelyek idővel szürkésedést vagy más elszíneződést okozhatnak a felületen. A makacs szennyeződések – például az erős színű élelmiszerek – speciális műanyag tisztítószerekkel és mikroszálas kendőkkel távolíthatók el. A fényesség mértéke kissé változhat a tisztítószertől és a felület minőségétől függően. Ezért a  frontot mindig tisztítsa meg a teljes felületen!

 

 

Frontok

 

A tisztítást csak puha és nedves ruhával, 1 rész folyékony szappan és 100 rész víz oldatával végezze. A legjobb ha frontot balról jobbra vagy fentről lefelé tisztítja meg, a körkörös mozdulatokat kerülni kell. A fém alkatrészeket semmilyen körülmények között ne kezelje csiszolóanyagokkal vagy csiszolótisztító szivacsokkal stb.

 

Alumínium üvegkeret

 

Az üveg elülső részét csak nedves ruhával törölje le. Soha ne permetezzen az üveget, mert fennáll annak veszélye, hogy a mosószerek áthatolnak az üveg és az alumínium keret között.

 

 

Fém fogantyúk

 

A megfelelő tisztító- és ápolószerek kereskedelemben beszerezhetők.

 

Gőztisztító készülékek

 

Gőztisztító készülékek használata esetén fennáll a veszélye, hogy a vízgőzök behatolnak a fa részekbe. Ezért a gőztisztító készülékek használata a konyha területén általában nem ajánlott. A fa frontokat és más fa elemeket nem szabad gőzölni.

 

Beltéri klíma

 

Ahogyan az emberek csak az megfelelő beltéri klímában érzik jól magukat, úgy a bútoroknak is egészséges környezetre van szükségük. Emellett különösen fontos a megfelelő páratartalom is, mely  50% körüli értéke a megfelelő. A túlzott páratartalom miatt a fa megduzzadhat. Ha a páratartalom túl alacsony, a fa zsugorodhat, ezek a későbbiekben repedéseket okozhatnak.

 

Anyag minőség

 

A DAN-konyha létrehozásához szükséges anyagokat állandó minőség-ellenőrzésnek vetik alá, amelyek megfelelnek a konyhabútorokra vonatkozó nemzetközi szabványoknak.

 

 

Az alábbi szempontokat érdemes megjegyezni:

 

1. Ügyeljen a szakszerűen felszerelt elektromos készülékekre.
2. A panelek kivágásait megfelelően le kell tömíteni.
3. A helytelenül felszerelt reflektorok tűzveszélyt jelentenek.
4. A törött vagy nem megfelelően beszerelt elektromos készülékek, például mosogatógépek vagy tűzhelyek tönkretehetik a munkalapokat vagy a frontokat.
5. A munkalap műanyag felülete kb. 140 ° C-ig képes ellenállni. Ne feledje azonban, hogy a serpenyő eléri a 400 ° C-ot vagy annál magasabb hőmérsékletet. Ez a hőmérséklet elkerülhetetlenül a műanyag felület pusztulásához vezet. Ezért mindig használjon alátétet, amikor egy forró serpenyőt helyez a tűzhelyről a munkalapra.
6. Soha ne tegyen forró serpenyőt nedves munkalapra, mert felhólyagosodáshoz vezethet.
7. Noha a munkalap felülete nagyon kemény és ellenálló, soha ne dolgozzon késekkel vagy más éles tárgyakkal közvetlenül a munkalapon.
8. Kerülje a víz felhalmozódását, különösen a munkalap illesztési részein!

 

Öntisztító sütők

 

Mivel néhány sütő nagyon magas hőmérsékleten működik az öntisztítás során (a gyártó utasításai szerint legfeljebb 500 ° C-ig), feltétlenül szükséges, hogy a készülék melletti szekrényeket a tisztítás és a lehűlés után kinyissuk.

 

Vízkőoldó

 

Különös figyelmet kell fordítani a vízkőoldó használatra, például a kávé- és az eszpresszógépeknél. A kiömlött vízkőoldó szerek tönkretehetik a munkalapok, a tárolófelületek és a frontok felületét. Mindenképpen azonnal törölje le!

 

Garanciafeltételek

 

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben nem tartják be a karbantartási utasításokat vagy a készülék gyártójának előírásait, az esetben a garancia érvényét veszti!

Forrás: dan.at
bioclean.kiev.ua

Leave A Comment