8 módja annak, hogy feldobj egy unalmas konyhát

 

A konyhafelújítás egy vagyonba kerül, kivéve, ha nem komplett felújításról van, hanem csak 1-2 dolgot cserélünk le. Ilyesmire általában akkor van szükség, ha egyébként jó állapotban van a konyhánk, csak kissé már unalmas. Mutatunk 8 dolgot, ami garantáltan új színt visz a konyhába.

 

 

Mintás csempe

Ha fehér a konyhabútorod, ez a legjobb választás.

De az unalmas világosbarnát, szürkét is fel lehet vele dobni, egy sötétebb színű bútorhoz azonban már jobban meg kell választani a mintát, hogy ne legyen túl sok. Persze nem muszáj az egész konyhába mintás csempét választani. Elég lehet ezzel burkolni mondjuk a konyhaszigetet, vagy egy kiemelt falat, ahogyan ennek a kecskeméti családi háznak a konyhájában is tették.

 

 

Képek

A képeknek nemcsak a szobákban, hanem a konyhában is van helyük, és ez nem jelenti azt, hogy kizárólag ételeket vagy kávét ábrázoló képekkel díszíthetjük a falat. Ennek az újlipótvárosi lakásnak az amerikai konyhájába például egy, a nappali bútorral színben harmonizáló kép került. Ahhoz, hogy a képet megvédjük a zsíros gőztől, párától, tegyük minél távolabb a tűzhelytől, és inkább üvegezett keretben akasszuk a falra.

 

 

Tapéta

Ahogyan egy szobában, úgy a konyhában is kiemelhetünk egy falat 1-2 csík tapétával. Természetesen olyan falat válasszunk, ami messze van a munkafelülettől, és nem csapódhat rá semmi. A pára természetesen még itt is utolérheti, ezért vinyl, vagy mosható tapétát válasszunk.

 

 

Egy színes fal

A kiemelt falat természetesen le is festhetjük. Válasszunk olyan színt, ami kiemelkedik, mégis harmonizál a konyha színeivel.

 

 

Egy mutatós függöny vagy roló

A konyhába sokan választják a rolót a függöny helyett, ez is lehet azonban színes és mintás, különösen, ha az adott szín a többi kiegészítőben is megjelenik.

 

 

Vagy egy csillár

A konyhai világítás inkább funkcionális, mint mutatós, pedig egy dekoratív csillár nagyon fel tudja dobni a helyiséget. Ennek a XIII. kerületi lakásnak a konyhájába is ilyet választottak.

 

 

Színes kiegészítők

Legegyszerűbben színes kiegészítőkkel dobhatjuk fel a konyhát. Előnyük, hogy így bármikor könnyen lecserélhetjük, ha meguntuk őket.

 

 

Vagy egy kis arany

Egy kis csillogás is újjávarázsolhatja a konyhát. Válasszunk aranyszínű lámpaburákat, csaptelepet, fogantyúkat vagy székeket. De a réz is remek választás. Ennek a XIV. kerületi lakásnak a hófehér konyhájába is ilyen lámpát választottak.

 

 

Forrás: https://www.ingatlantajolo.hu/blog/8-modja-annak-hogy-feldobj-egy-unalmas-konyhat-3564.html#.XK8KBuj7SUn